رسانه ذائقه جوانان را تغییر ندهد
امام خامنه ای:مىگویند مذاق، مزاج و فهم جوانان نسبت به مسائل زندگى عوض شده و چیزهاى دیگرى را مىپسندند. کسانى که این حرف را مىزنند، خودشان درصددند که ذائقهى نسل جوان را عوض کنند.
بسم الله الرحمن الرحیم
گزیده ای از سخنان امام خامنه ای (مدظلعه العالی) در سال ۸۱ :بسم الله الرحمن الرحیم
گزیده ای از سخنان امام خامنه ای (مدظلعه العالی) در سال ۸۱ :
مىگویند مذاق، مزاج و فهم جوانان نسبت به مسائل زندگى عوض شده و چیزهاى دیگرى را مىپسندند. کسانى که این حرف را مىزنند، خودشان درصددند که ذائقهى نسل جوان را عوض کنند. فرض بفرمایید در زمینهى تولیدات فرهنگى – چون همهى شما فرهنگى هستید، از فرهنگ مىگویم – فیلم و آهنگ بسازیم و جوان را به شهوترانى، کامجویى و عشقورزىِ به معناى شهوت، تحریض و تحریک کنیم. بعد در جشنواره که فیلم را نشان مىدهند، مىبینید منظرهى نامناسبى در آن هست. در همان حال، انسان مىبیند در بین این جماعت، صد جوان سرشان را پایین انداختهاند؛ یعنى حاضر نیستند آن منظره را ببینند؛ اما مثل اینکه بعضى به زور زیر چانهىشان مىزنند تا سرشان را بلند کنند و این منظره را ببینند و مفهومى در آنها القا شود! جوانِ امروز ما همان جوانِ آنروز است، با این تفاوت که آنروز تحت تأثیر تربیتهاى غلط بود. یکى از مدیران دستگاههاى فرهنگى دربارهى یک نفر از همین چهرههاى معروفِ فرهنگىِ خوب – که امروز جزو شهداى عالى مقام ماست و من خیلى به او علاقه داشتم و همیشه به دستگاههاى مختلف فرهنگى توصیه مىکردم که از وجودش استفاده کنید – چند عکس به من نشان داد که مربوط به قبل از انقلابِ او بود و او را در مناظرى – که آن زمان براى جوانان خیلى پیش مىآمد – نشان مىداد. آن آقا به من گفت: بفرما! این همان کسى است که شما اینطور از او تعریف مىکنید! من عکسها را که نگاه کردم گفتم ارادتم به این شخص بیشتر شد، چون او در این محیط بوده و حالا اینگونه شده است؛ حتماً باید از ایشان استفاده کنید! در سالهاى اوّلى که ستاد انقلاب فرهنگى تشکیل شده بود، نسبت به ریخت و قیافهى جوانانى که مىخواستند وارد دانشگاه شوند، خیلى سختگیرى مىکردند – حالا از طنزهاى روزگار این است که همان آدمهایى که آنوقت آن کارها را مىکردند، الان از این طرف پشتبام پایین افتادهاند که دیگر به هیچوجه نمىشود جلوشان را گرفت! – من یکبار در جمعشان حاضر شدم و عکسى را – که یا همراهم بود، یا دیده بودم – نشان دادم که جوانى را با مُد آن روز که موهاى سرش را بهطور خاصى آرایش کرده و کراوات بسته بود، نشان مىداد. به آنها گفتم این یکى از شهداى ماست! شهداى ما کسانى نبودند که از اوّلِ زندگیشان با دعا و تقوا و زیارت و میل به شهادت مأنوس باشند، بلکه اینها منقلب شدند. شما چرا به ظواهر کوچکى در شخصى – که مىتواند حقیقتاً منقلب شود – تکیه مىکنید؟ حقیقت قضیه این است که جوانان امروزِ ما این تفاوت را با جوانان آن روز دارند که در آن محیط تربیت نشدهاند، بلکه در محیط دینى و با ظواهر اسلامى که آنطور عوامل شهوترانى وجود نداشته، تربیت شدهاند و حالا عدّهاى به زور مىخواهند اینها را فاسد کنند، بعد هم بگویند جوانان قادر نیستند که راه انقلاب را ادامه دهند!
بنابراین، این یکى از پیامهایى است که شما باید به همین نسل و نسلهاى آینده و نسل قبلى – همان نسل اوّلِ انقلاب که از انقلاب برگشتهاند و خیلى بدشان مىآید که به آنها مرتدین از انقلاب بگوییم؛ اما ارتداد همین است و ارتداد فقط برگشتن از دین نیست، برگشتن از راه است – که بعضى از آنها بهمراتب از نسل جدید بدترند و گرفتاریهاى فراوان مالى و اقتصادى و اخلاقى و قدرتى و تشکیلاتى گریبانشان را گرفته، در حالىکه این جوان متعلّق به نسل سوم انقلاب – به قول آنها – اینگونه نیست و جوانِ سادهى سالمِ حقپذیرى است، انتقال دهید. اثرگذارى در آنهاست. چرا نشود این جوان را ساخت و تربیت کرد و مثل یک اباذر، عمّار و سلمان او را به جبهههایى که نظایر آن در این جبههها وجود دارد، فرستاد؟! بنابراین یکى از پیامها، پیام انقلاب اسلامى است. خودِ انقلاب، یک پیام است که باید آن را منتقل و بیان کنید.
تحلیل :
شاید بتوان این قسمت از سخنان رهبر عزیزمان را زیباترین و حماسی ترین قسمت های سخنان ایشان داست.
ایشان در سال ۸۱ سخنانی درباره جونان و فضای فرهنگی میفرمایند که حتماً باید فضای آن روز را در ذهن تداعی کنی و به فضای امروز ارتباط دهی تا ببینی رهبرمان چقدر دقیق و هدفمند سخن می رانند.ایشان این بهانه را که عده ای فیلمساز همیشه در جواب انتقادات می گویند که ما فیلم را در جهت ذائقه مخاطب می سازیم و مخاطب این نوع فیلم های سطح پایین را می پسندد پس میسازیم به زیباترین نوع پاسخ می دهند.
ایشان می فرمایند جونان ذائقه شان عوض نشده بلکه شما هستید که می خواهید برای پر کردن جیبتان و مطرح شدن ذائقه جوانان را در مسیر اهداف استکبار عوض کنید.ما سالهای اول انقلاب به علت فساد در سینما آنرا تعطیل کردیم اما با اسلامی شدن فضا رضایت دادیم به سینما داشتن. حال امروز چگونه می توان زنای ذهنی،توهم فحشا و خیالات مضر جنسی را، که بعد دیدن بعضی فیلمها در انسان ایجاد می شود، انکار نمود. امروزه فیلم های مفسده آور و مهیج و دارای صحنه های شهوت انگیز می سازند تا فکر جوانان ما در گیر این مسائل شود و از مسائل اصلی انقلاب باز ماند.
حقیقتاً شهوت و هوس رانی چیزی است که هم بنیاد خانواده ها را از هم می پاشاند هم جوانان را به خود مشغول می کند هم خدا و معنویت را از جامعه دور می کند؛هم حس بی اعتمادی و فضای خشونت و جنایت را ایجاد می کند؛ هم با ایجاد خشم خداوند غضب الهی را در پی دارد و ما را از آرمانهای انقلابی دور می کند. این دقیقاً بلایی است که رسانه های غربی و عده ای پول پرست بی هویت داخلی در تلاشند بر سر ما بیاورند.
یادم نمی رود همین آقا”سید محمد خاتمی” رییس دولت اصلاحات که در زمان میرحسین، وزیر فرهنگ بود، شهید آوینی را به علت چاپ تصویر یک جوان بوسنیایی با عینک دودی و موهای فشن و شلوار لی که چفیه بسته و عکس امام خمینی(ره) را برسینه یا پیشانی بند دارد، برای اعلام نفوذ انقلاب به قلب اروپا،به روز سیاه می نشاند و اورا هنرمند آمریکایی می داند!اما زمانی که خودش زمام دار امور شد چه شد؟
آوینی شد سید شهیدان اهل قلم و خاتمی پیش پای امیر وهابی عربستان برای چند دلار پول زانو زد و با یهودیان صهیون مسلکی مانند جورج سورس و رییس ناتو نشست و درس براندازی آموخت.همین محسن مخملباف که اولین فیلمش فیلم قرآنی و تحسین برانگیز” توبه نصوح” با بازی فرج الله سلحشور و مجید مجیدی بود بر سر یک نقد آوینی، او را آماج حملات قرار داد و متهمش ساخت به تساهل و تسامح و مسخ غرب شدن.حالا چه شد؟سید مرتضی اوینی در قتلگاه فکه شهید شد و جاودان . مخملباف فیلم کاملا جنسی “مورچگان” را ساخت و با گوگوش و چند بهایی به نظام اسلامی و شهدا فحش داد.
اکبر گنجی که به “اکبر پونز” معروف بود (به خاطر آنکه در پیشانی زنان مانتویی اول انقلاب پونز فرو می کرد) امروز باید به امام زمان(عج) فحش دهد تا تکه استخوانی جلویش بندازند.
از عطا مهاجرانی که چه بگوییم.فیلم زیبا و اما مظلوم ابوالقاسم طالبی کارگردان صادق و بسیجی ما بنام “آقای رییس جمهور” با موضوع همین کثافت بازی ها بود که با ظلم روشن فکران اکرانش به چشم نیامد اما داستان زندگی مهاجرانی بود!
واقعیت این است توهین و پاگذاشتن روی خون شهدا چاره ای جز افتادن به منجلاب فساد و تباهی و ضلالت نتیجه ای ندارد.
“خودشیفته فراهانی” نمونه بارز آن است. سید محمد حسینی مجری مضحک و بی بند و بار رسانه امروز به پروپاچه بهایی ها می پیچد تا پولی گیرش بیاید.
این هاخوب می دانند اگر به حزب الهی ها و انقلابی ها فرصت دهند به سرعت می توانند با بیان سخنان انقلابی و زنده کردن وجدان های خواب رفته جوانان ایرانی را باز در دنیای مبارزه با کفر علم کنند پس مامورند نگذارند رگ غیرت جوان ایرانی برخیزد.خیلی از انقلابیون دیروز امروز گرفتار بدبختی های فراوانند چون نتوانستند انقلابی باشند و از دنیا بگذرند اما حالا همان ها جوانان ایرانی را متهم به طرف داری از هوس می کنند و برای سر پوش گذاشتن روی گند هایی که زدند انگشت اتهام به سوی جوان ایرانی دراز می کنند.
ده ها فیلم مبتذل با صحنه های محرک که ساخته سینمای امروز ماست حاصل اهمال اهالی رسانه و تلاش اهالی دیار کفر است.
خواهش می کنم بند آخر سخنان آقا در این قسمت را دوباره بخوانید. سه باره بخوانید. ده باره بخوانید.
بگذارید جونان ایرانی همیشه اسطوره باشند. این قدر شهدا را انسان هایی دست نیافتنی معرفی نکنید. بگویید “همت “یک سیگاری حرفه ای بود اما فقط بر سر یک قول که به همسرش داد سیگار را ترک کرد حتی شبی که فرزندش از گوش درد گوش همه را درد اورده بود و همسرش به او گفت :ابراهیم بیا یک پک سیگار بکش و پف کن تو گوش بچه ات تا دردش بخوابد گفت” نه من قول دادم.
بگویید که مرتضی آوینی تا قبل انقلاب یک انسان بی تفاوت و عاشق مسلک و بی مسئولیت بود اما چه شد که یکی از بزرگترین نظریه پردازان عرصه رسانه در ۵۰ سال گذشته نام گرفت و هنوز حتی به تفکرات سطح پایینش نتوانسته ایم برسیم چه رسد به اوج آرزوهایش .
- ۹۱/۱۲/۱۰